Ameliyat sonrası ağrı, kırgınlık, ışığa duyarlık ve müşahede bulanıklığı gibi belirtiler normaldir.
Kornea işlerı riskli bir muamele olur ve herhangi bir cerrahi işlem gibi bazı riskler taşır. Bu riskler arasında enfeksiyon, görme kaybı, kornea şeklinde değişiklikler, rüyet keskinliğinde tenakus kabil durumlar makam hileır.
Kornea refleksi, özellikle click here nörolojik rahatsızlıkları olan kişilerde ve dimağ yaralanmalarında da kullanılabilir.
Kornea refleksi, basar doktorları ve nörologlar aracılığıyla kullanılan bir testtir. Bu test, bir kişinin gözlerindeki korneanın (basarün dış tabakasının) duyarlılığını görmek ciğerin yapılır. Kornea, boşlukün en dışındaki saydam tabakadır ve boşlukü çevreleyen koruyucu bir tabakadır.
NEI'ye gereğince, herpes ayn enfeksiyonlarının yeni ve tekrarlayan vakalarının takribî %25'i stromal keratit ile payanlanır.
Herpes Zoster (Zona): Zona, vücutta herpes zoster virüsünün sebep evetğu bir cilt rahatsızlığıdır. Zona hastalığına niçin olan bu virüs vücudu terk etmeyerek uzun seneler sinirlerde pasif olarak kalabilir. Bu virüs çeşitli faktörlerle aktive olarak sinirlerden farklı vücut kuruluşlarını da enfekte edebilir.
Gözün enfekte olması sonucunda korneada hasar meydana gelebilir. Herpes Zoster olarak da adlandırılan zona enfeksiyonu sağaltma gerektirmeden otomatik iyileşme gösterebilir. Bununla beraberinde kullanılan antiviral otlar ve steroid boşluk damlaları gözde oluşan iltihabın hafiflemesine yardımcı olabilir.
başkaca enfeksiyon iltihaplanmaya ve çekmece yaşı drenaj sisteminin tıkanmasına minval harisabilir ve bakış yaşı bezi iltihabına illet olabilir.
All About Vision tıbbi tavsiye, teşhis veya sağaltma sağlamlamaz. Tıbbi desteğe ihtiyacınız var ise bir boşluk doktoruna servurun. şahsi bilgilerimi satma
Keratokonus, korneanın öncelikle üst merkez kısmında incelmeye sebep olan bir durumdur. Bu durumda kornea, tamamen şeklini kaybeder ve henüz sivri bir şekil alır. Kornea incelmesi, ışığın göze odaklanmasını engeller ve müşahede bozukluğuna niye evet.
Keratit: Gözde oluşan rastgele bir yaralanma sonucunda nazar içerisinde virüs, bakteri yahut yalan kabil mikroorganizmalar üretebilir. Virüs, bakteri yahut mantarların göze girmesi ve Korneayı enfekte etmesi sonucunda keratit adı verilen dide iltihaplanması ortaya çıkabilir. Bu keyfiyet flaş enfeksiyon ve ülser oluşmasına neden olabilir. Oluşan ayn hasarı sonucunda şiddetli ağrı, bulanık görme, dide tabakasında yırtılma yahut kızarıklık kabilinden farklı belirtiler ortaya çıkabilir.
Bu tip boşluk enfeksiyonu, 2006 yılında, şu anda piyasadan çekilmiş bir kontakt lens solüsyonu lens kullanıcıları ortada çıkan bir salgınla ilişkilendirildiğinde dünya genelinde haberlere çıkmıştır.
Bulanık yahut mütebeddil görüş: Kornea incelmesi, ışığın göze sevap rast bir şekilde odaklanamamasına sebep evet ve bu da görüş kalitesinde bozulmalara niçin kabil.
Bu nedenle kontakt lens kullanıcıları, örneğin kontakt lens takarken yüzmekten kaçınmak kadar belli emniyet önlemlerini almalıdır.